top of page

Frequently Asked Questions

Op deze pagina krijg je wat meer concrete info op de meest gestelde vragen in verband met zang coaching bij Sing en Zang.

560560_4331815145006_1017577441_n.jpg

Hoe kan ik online zangles volgen?

Met een computer met een ingebouwde camera zit je al goed. De lessen gaan door via Zoom. Het is handig om deze te installeren voor we aan de slag gaan. Waarom ik zoom gebruik? Omdat dit het vergader programma is met de beste geluidskwaliteit.

 

Kan ik ook een half uur zangcoaching volgen?

Zelf ben ik hier geen voorstander van. Om de kwaliteit van mijn lessen te garanderen raad ik je aan om wekelijks 1 uur les te volgen. Dit is het meest efficiënt en je boekt dan het snelste resultaat!

 

Kan ik sing en zang vlot bereiken?

Ja hoor! Er is een (betalende) parkeerplaats vlak voor de deur (2,-/uur) en de praktijk ligt vlak aan het station van Leuven. Er is ook een bushalte in de straat.

 

Wat als ik ziek of afwezig ben?

Als je verkouden bent, of je hebt een hese stem kan je natuurlijk niet zingen. Als je dit 24u op voorhand laat weten dan kan je je sessie verplaatsen. Bij aankoop van een 10 beurten traject mag je 2 keer een les verzetten als dit op voorhand is besproken. Als je niet komt opdagen, of je laat binnen 24 uur weten dat je niet komt moet ik je zangles toch aanrekenen.

 

Moet ik het 10 beurten traject in 10 weken vlak na elkaar nemen?

Als je goed op voorhand weet dat je bv op vakantie bent, dan plannen we dit in. Maar de voorkeur is om het traject heel gebald en vlak na elkaar te plannen. Dan is het rendement van je coachings het grootste. Trust me, je zal dit zelf merken eens je start! Je 10 lessenkaart is 3 maanden geldig.

Heeft het zin om slechts 1 uur zangles te volgen? Of is dat te weinig?

Het heeft altijd zin om zangles te volgen al is het maar een uur. Zelf ben ik afgestapt van halve uren les te geven omdat het te kort is. Tijdens een les warmen we samen de stem op en werken we aan oefeningen en een liedje. Op 30 minuten is dit onmogelijk, tenzij je op voorhand al goed opgewarmd bent. Maar dat is voor beginnende zangers niet evident om dat alleen correct te doen. De impact van een les hangt af van wat je er achteraf mee doet; of je regelmatig oefent en of je alles goed blijft onderhouden. Als je op korte tijd veel vooruitgang wil maken dan neem je best 10 lessen om mee te starten en kom je best om de week à twee weken langs. Mijn ervaring zegt dat 3 weken tussen elke les mensen niet blijft motiveren om zo goed als dagelijks te oefenen. Daarom raad ik een reeks van 10 lessen aan. Maar een enkele les als introductie om te kijken of het leuk is, je er veel van opsteekt en of we een goede match zijn is zeker niet verloren.

Een eerste zangles leg ik altijd uit hoe je stem werkt. Hoe popzang precies in elkaar zit en geef ik enkele basisoefeningen mee op mp3 of via een youtube video. Zo kan je makkelijk thuis herhalen wat we in de les hebben gedaan. Vanaf de 3e à de 5e les beginnen we aan een nummer te zingen als stijlstudie. Dan wordt het iets concreter.

Kan een zangles ook met 2 of 3 tegelijk? Peroon x zingt samen met 2 vriendinnen, dus misschien kunnen ze samen komen?

Een zangles met 3 tegelijk is niet mogelijk, omdat elke persoon dan amper 20 minuutjes les kan krijgen. Ook met 2 personen is het niet ideaal. Soms willen koppels voor hun trouw een duet instuderen of gewoon samen iets nieuws leren. Dan maak ik wel eens uitzondering afhankelijk van hun niveau. Maar net zoals hierboven uitgelegd, als je met een mannenstem en een vrouwenstem zit, dan zit je met een andere range van stem en moet je dus apart opwarmen. Hierdoor verliest de andere zanger betaalde tijd. Daarom ben ik er persoonlijk geen fan van, omdat de kwaliteit van lesgeven dan naar beneden gaat. Mijn lessen wil ik zo goed mogelijk geven zodat je er het maximum kan uithalen.

bottom of page