top of page

EP 12 : Hoe ziet mijn dag er uit als ik een concert heb?

Bijgewerkt op: 18 nov. 2021
Hoe maak ik me klaar voor een optreden?


Ik maak mijn zak en heb nodig :

- grote bidon fles met water,

- voldoende warme kledij (in de winter neem ik zelfs uggs mee hahaha),

- mijn podium kleding + een alternatief podiumkleding voor moest ik toch morsen op mijn kledij, met een rollertje tegen haren (ik verlies veel lange haren)

- make up; ik heb ooit een privé les make up gevolgd voor podium make up en sindsdien doe ik mijn make up zelf. Ook mijn haren hou ik graag simpel. Gewoon borstelen en hup het podium op.

- in-ear monitor oortjes,

- lax vox,

- gsm met opwarmingsoefeningen

- teksten van de songs indien ik ze nog niet goed ken


Daarna lees ik de callsheet goed. wat is een callsheet? Dat is het document met alle informatie over de concertzaal waar het optreden zal doorgaan. Hier staat het adres op, en het uurrooster wanneer ik aanwezig moet zijn voor de sound check


Vertrek : met de auto en zet de nummers die ik moet brengen op in de auto, De auto is mijn favoriete plek om nummers te oefenen!


Get in : ik kom aan, zeg de hele crew dag met een dikke zoen en zet al mijn spullen in de loge; de loge is de kamer backstage waar je je kan omkleden. Je kent dat wel; de spiegel met de lampjes aan de zijkant. Muzikanten stellen vaak hun materiaal op op het podium of de backliner (de instrumentenverantwoordelijke) die doet dat


Soundcheck tiiiiiiiiiiiiime! LOVE IT! We nemen alles eens door, en de moeilijke stukken herhalen we nog een keer.


Dinner : Samen met de hele crew eten we aan één lange tafel


WACHTEN... saai 😂


20u : SHOWTIME! We geven iedereen op podium een high five voor we opgaan en ook de monitorman geef je een knipoog. Nu is het allemaal samen gaan voor het publiek!


De ontlading. Hier heb ik het vaak erg moeilijk mee na een show. Mijn hoofd komt uit pure concentratie en daarna wil je even decompresseren of zo. Ikzelf weet dat ik graag na een show een glas alcohol drink om te ontspannen alhouwel ik me voorgenomen heb om dit niet meer te doen. Ontlading is moeilijk. Maar ik denk met het ouder worden dat je er beter en beter mee leert omgaan.


Afbraak : Ophalen van je instrumenten of microfoon. dit is niet altijd nodig, ik help graag de backliner met opruimen. Omdat het me tot rust brengt.


Het vertrek : Een uurtje later vertrek ik naar huis. Ik probeer zo vaak mogelijk iemand mee te nemen naar een concert die me daarna naar huis kan rijden. Want vaak is dit na 12 uur en ben ik moe. Als ik alleen naar huis rij dan zet ik de radio absoluut af om mijn oren en hoofd wat rust te geven.


Thuiskomen : ontschminken en direct het bed in :) en hopen dat de show morgen minstens even goed zal gaan!


Slaapwel! :)31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page