top of page

EP 19 : Dé redenen waarom jij jezelf niet graag hoort zingen...1. Je bent te streng voor jezelf Hoe zou je reageren als je vriend of vriendin zingt? Je zou ze aanmoedigen! Je zou zo blij zijn dat ze vooruitgang maken met kleine stapjes. Geef jezelf feedback alsof je het voor een vriend of vriendin zou doen.


2. zingen draait om plezier maken en genieten Voor mij draait zingen over het gevoel dat het bij mij opwekt. Je kan je helemaal laten gaan. Je krijgt een gevoel van vrijheid en maakt voor jezelf een plek waar het veilig is om jouw ding te kunnen doen. Ik vind mezelf ook niet altijd even mooi zingen. Als ik blues zing, dan leg ik ontzettend veel distortion op mijn stem. Ik vind dat niet mooi, maar het klopt wel in het genre. Anderen vinden het dan weer geweldig... Maar ik vind het gewoon heel prettig om te doen!


3. zingen draait niet om om ter mooist (toch niet voor mij) maar om emotie

  1. Janis Joplin I love it! Als ik dit aan mijn coachies laat horen, dan begrijpen ze niet waarom ze zo succesvol was... Hahahaha!  1. Birdy Klinkt voor mij iets te nasaal. Ze zingt alsof ze een verstopte neus heeft... Maar dat is net haar signature!  1. Florence and the machine Ik kan ze niet horen, het ligt voor mij te dicht bij schreeuwen. Maar hey! Ze heeft een fantastische carrière en ik ben duidelijk in de minderheid! Daarnaast is ze echt wel een goeie zangeres hoor!
4. Je beluistert jezelf op een opname die niet afgewerkt is, zonder dure apparatuur. Ga je je nu echt vergelijken met Lady Gaga? Die heeft een team van 100 mensen die aan haar songs werken. Er worden 100 geschreven door minstens 3 a 5 man per song. Dan gaat ze de studio in met de beste muzikanten en producers. Daarna worden 25 nummers opgenomen. Elk nummer wordt 5 keer verschillend gemixt. Het team beslist welke nummers de beste zijn, en enkel 12 halen het van de plaat. Hadden wij ook maar zo een team?! Bekijk het als een foto shoot...


5. heel veel youtube filmpjes lijken live, maar zijn het niet. Het is fake! Ze zijn zo hard bewerkt!! Ik pleit echt voor een hashtag #autotune en #compressed omdat heel veel filmpjes lijken alsof ze live zijn... Maar het is het echt niet! Hier zijn enkele voorbeelden! Hoe weet ik dit? Omdat de klank van de zangers te dichtbij opgenomen klinkt voor de ruimte waar ze in zingen... En er is ook nergens een studiomicrofoon te bespeuren. Een aangepaste stem klinkt ook 'synthetisch' meer plastic dan organisch dus. You can't fool a vocal coach!!


6. Wees lief voor jezelf, iedereen is anders.

Techniek zorgt voor meer zangkleuren en dat maakt het boeiender om naar te luisteren. Neem zanglessen om meer verschillende klanken te maken. Je eigen klank is zeker niet slecht! Maar het is maar 1 van de zo veel verschillende kleuren die je kan maken met jouw stem!Wil je meer weten? Geweldig! Dan kan je via deze link kan je een affirmatie poster downloaden die je in je badkamer kan ophangen :)
17 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page