top of page

EP 24 : Waar de naam 'Sing en Zang' vandaan komt...



Deze podcast wordt gesponsord door mijn online cursus die ik zal lanceren! Starten met zingen! Dankzij deze cursus is deze podcast mogelijk en helemaal gratis! Wil je meer weten over de online cursus? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief via laura@singenzang.com.


Hey Hey Hey!

Vandaag zal ik je wat meer uitleg geven over de opstart van sing en zang en hoe ik op het idee van een eigen zangschool ben gekomen!


Sing en zang is de naam die me te binnen schoot toen ik in Japan zat. Mijn vriend deed er onderzoek voor zijn post doctoraat en in februari 2019 ben ik hem gaan bezoeken. Het plan was om er 3 weekjes te verblijven en dan terug naar huis te komen. Maar Corona dacht er helemaal anders over!


Zo had ik speciaal in februari geboekt omdat het de goedkoopste tickets waren. Maart en april zijn altijd duurder omdat het dan lente is en de sakura, je kent dat wel, DE MEGA BEKENDE CHERRY BLOSSOMS overal over het land te zien zijn.


Maar dus, Corona dacht er anders over. Toen ik aankwam op de luchthaven had mijn vriend al een mondmasker voor me mee omdat het daar de gewoonte is om het op het openbaar vervoer te dragen. Dus ik wou helemaal in de sfeer meegaan en droeg het vanaf dag 1 zonder er bij na te denken, want iedereen doet het daar.


Maar na 1,5 week te genieten van Japan en er het platteland te verkennen, kreeg ik van buitenlandse zaken een mail om te zeggen dat ik ASAP een vlucht naar huis moest nemen. En ik dacht ;

ik heb mijn zuurverdiende centjes aan deze vlucht gegeven, ik wil hier blijven bij mijn vriend.

een terugvlucht is extreem duur. En daar had ik de centen niet voor.

België ging in lockdown en al mijn werk was al geannuleerd. Het is echt niet aanlokkelijk om naar huis te vliegen om dan eenzaam op je studio appartement van 35m2 te gaan zitten zonder werk. Ik zou gek worden.


Dus vroeg ik heeeeel lief aan mijn vriend of ik een maandje langer bij hem mocht blijven op zijn studioappartement van 40m2. En dat was helemaal okee.

Al werd die maand plots twee maanden en toen plots drie maanden en dan bijna vier maanden...


IK HEB ME KAPOT VERVEELD IN JAPAN.


Alles was in lockdown. Ik zat gelukkig aan de zee dus ik kon af en toe wel eens uitwaaien. Maar het was echt het platte land. We zaten op een campus van een universiteit en die was ondertussen ook gesloten.


Wat doe je dan? Als je je steendood verveelt en je niet weet wanneer je naar huis kan gaan?

Ik miste ondertussen mijn ouders, zus en vrienden ontzettend hard door het tijdsverschil. Ik stond op als het middernacht was in België. En om 4uur in de namiddag Belgische tijd ging ik slapen. Ik telde echt af tot 15u zodat ik mijn ouders kon facetimen tijdens hun ontbijt.

Maar goed, wat doe je dus?!


Ik begon mijn zangschool. Ik bouwde mijn huidige website met wix en zocht een naam.

Aangezien ik in Japan vaak een boek las in de zen tuin (je ziet een foto hieronder) begon ik me wel in heel dat oosterse traditie en godsdienst te vinden.


En daarom werd de naam sing en zang geboren. Sing en zang klinkt een beetje als Yin en Yang. Mijn vriend spreekt engels en ik Nederlands. Dus dat zit er ook in. Maar vooral, Yin en Yang staat voor de balans vinden. Zwart wit. En dan vind je in zingen helemaal terug.

Toen ik thuis kwam ben ik nog niet direct begonnen met mijn zang studio. Ik gaf nog les in een privé school. Maar na een dik jaar corona en daar te werken besloot ik om er helemaal voor te gaan. En sinds september 2022 ben ik dus volledig zelfstandig als zangcoach en daar ben ik best wel trots op.


Ziezo nu ken je het verhaal achter de naam van mijn zangschool! Leuke naam he?

Vind je deze podcast handig? En vind je het fijn om wekelijks te luisteren naar verhalen en informatie over zingen? Ja?! Wil je me dan helpen? En af en toe delen op social media dat je naar de podcast aan het luisteren bent? Dat zou me enorm veel plezier doen!


Trouwens! Heb jij zin om te leren zingen?! Tijdens een zangles leg ik je exact uit hoe je deze opwarming gemakkelijk onder de knie kan krijgen aan de hand van oefeningen! Heb je zin gekregen om te zingen? Begint het al te kriebelen? Maak dan online een afspraak voor een gratis proefles van 15 minuten op www.singenzang.com! Dan kan je kijken of ik de geschikte vocal coach voor je ben, en wat je van zangles allemaal kan verwachten!



De zen tuin in Japan waar ik op het idee kwam om mijn eigen zang atelier te starten onder de naam Sing en Zang, naar Yin en Yang...

6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page