top of page

EP 26 : Het geheim om een vollere stem te krijgen!
Deze podcast wordt gesponsord door mijn online cursus die ik zal lanceren! Starten met zingen! Dankzij deze cursus is deze podcast mogelijk en helemaal gratis! Wil je meer weten over de online cursus? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief via laura@singenzang.com.


Twang?! Heb je het ooit al een keer gehoord? Het is een term die in zangles vaak valt. En ik gebruikte het erg veel zonder het door te hebben!


Je hebt heel veel verschillende technieken. Maar twang is mijn lievelingstechniek. Hij is niet heel gemakkelijk om aan te leren. Je moet er toch enkele weken intens op oefenen voordat je er mee weg bent.


Maar wat is twang nu? Heb je al ooit een keer van je epiglottis gehoord? En van de aryepiglottic sphincter? Wel daarvoor moet je even naar de anatomie van je strottenhoofd kijken.


Omdat dit een podcast is, en ik het wat luchtig wil houden ga ik er niet te diep op in. Maar je weet misschien al, dat als je slikt, je een soort schildje hebt dat zich over je stemplooien buigt en dus ook over je luchtpijp naar je longen. Want als je zou eten, dan kan er eten in je luchtpijp vallen en je stemplooien beschadigen. Dat willen we natuurlijk niet! Dit schildje, heet de epiglottis. en de spieren die dat controleren zijn de aryepiglottic sphincter.

Maar ook als je niet slikt, kan je deze bewegen. En dan gebeurd er iets magisch! Als de epiglottis naar beneden toe plooit dan krijg je meer hoge luchtdruk boven je stemplooien. En dit geeft als effect dat je stemplooien beter sluiten. Er ontstaan dan meer trillingen en je krijgt dus meer boven en ondertonen in je klank. Hierdoor klinkt je stem dus veeeeeeel voller! YES! Dat hebben we nodig!


Omdat ik van nature stembanden heb die niet volledig sluiten, was dit voor mezelf de beste manier van zingen. Omdat ik plots veel voller kon zingen en mijn lucht beter kon beheersen!

Ik oefende de techniek met zangeressen als Anastasia, Anouk, Amy Winehouse, Nina Simone, maar ook Duffy! Dat is echt een heel extreem voorbeeld. Voor de mannen; bijna alle country muziek is met twang gezongen. Denk maar aan ‘take me home country roads van John Denver.


Verder kan je de twang nasaal gebruiken, of oraal. Maar dat is voor later.

In een zangles leg ik je exact uit hoe je deze stemtechniek gemakkelijk onder de knie kan krijgen door middel van oefeningen! Heb je zin gekregen om te zingen? Begint het al te kriebelen? Maak dan online een afspraak voor een gratis proefles van 15 minuten! Dan kan je kijken of ik de geschikte vocal coach voor je ben, en wat je van zangles allemaal kan verwachten!


Ooh en ik heb nog een cadeautje voor jou! Je kan je gratis meditatie downloaden. Hij is mijn meest gedownloade freebie dus aarzel niet om hem eens uit te proberen!

Bedankt om te luisteren! Ik ben super trots dat deze podcast al meer dan 1000 keer is beluisterd. Het is een echte milestone voor me. Dankzij jullie kan deze podcast blijven bestaan! Dus vergeet hem zeker niet te delen op je sociale media en me te volgen op instagram.

Ciaooooo! Tot volgende week!

Laura

34 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page