top of page

EP 27 : Doe dit om jouw stem mooier te doen klinken!
Hey! Deze week geef ik je wat mindset tips die je hieronder kan doornemen :


  1. zelfacceptatie wees lief voor jezelf. Jezelf horen is zoals naar jezelf op een foto kijken. Je denkt telkens dat je er uitziet zoals in de spiegel. Maar mensen zien jouw net omgekeerd! Hetzelfde is zo met onze stem. Wij horen onszelf voornamelijk van binnenin. Daarom klinken we op opnames altijd anders.

  2. wees niet te streng voor jezelf De opnames waar jij naar luistert zijn van artiesten die heel wat euro’s en mensen aan de track hebben laten werken, of die dat de track ook al door en door kennen en hebben geoefend. Als jij een nummer voor de eerste keer zingt en je neemt hem op met je crappy iPhone, en je vergelijkt hem dan met een dure opname van een beroepsartiest... JA HALLO 😄 Dat is helemaal niet realistisch!

  3. meer stemkleuren leren dankzij stemtechniek Sowieso heb je een ‘attracted state’ dat is de natuurlijke manier waarop jouw strottenhoofd en je lichaam zich klaarzet tijdens het zingen. Het boeiende is dat dit voor iedereen anders is! En, je kan die attracted state ook veranderen. Vroeger had ik veel minder twang in mijn stem, nu extreem veel. Maar dankzij zangtechnieken toe te passen, heb ik veel meer verschillende stemkleuren. En meer stemkleuren wil zeggen dat het voor de luisteraar boeiend blijft om naar te luisteren. Vergelijk het met een zwart wit foto. Het kan mooi zijn. Maar een hele tentoonstelling vol met zwart wit foto’s wordt na een tijdje ook maar saai. Dat is net hetzelfde voor een concert. Een zanger die de hele tijd met dezelfde stemkleur zingt, klinkt na een tijdje zagerig en saai... Sam smith is bijvoorbeeld iemand die ontzettend veel klankkleuren gebruikt. Een klankkleur kan zowel een techniek zijn, als een effect.

  4. oefenen oefenen oefenen! Hoe word je beter in stemtechniek en effecten? Door te oefenen! Daarom heb ik voor jou 3 warm up oefeningen gemaakt die jij gratis kan downloaden! Want enkel door elke dag eventjes te zingen kan je beter worden. Vroeger was ik zo obsessed met zingen. Mijn ouders vroegen me op doorrit naar Frankrijk als ik klein was letterlijk om eventjes te zwijgen en te stoppen met meezingen met de cd van de smurfen. Ze werden er gek van! Ik zong altijd en maakte graag melodietjes in mijn hoofd. Daarom kan ik muziek goed horen in mijn hoofd. Ik onthou heel goed de toonaard waarin een nummer is gemaakt. In mijn brein klinkt er vaak muziek. Je kan dit zelf ontwikkelen door veel met zingen bezig te zijn en goed te leren luisteren.


37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page