top of page

EP 37 : Waarom die online cursus op zich laat wachten, maar hij er wel aankomt! (+ spannend nieuws!)

Hey en welkom op een nieuwe podcastaflevering van sing en zang!


Ik ben er even tussenuit geweest. Enkele weekjes naar Frankrijk geweest op vakantie en ook een weekje Ierland om mijn schoonfamilie te gaan bezoeken.

Maar ondertussen zijn de batterijen weer helemaal opgeladen en dat wil zeggen dat ik nu eindelijk werk zal maken van die online cursus. De muziek voor deze cursus heb ik al een tijdje geleden opgenomen, de camera en set up waren al helemaal doorgenomen. Enkel het effectief beginnen aan het uitschrijven van de cursus vond ik zo verschrikkelijk moeilijk en nu begrijp ik veel beter waarom.


Het perfecte excuus

Mijn eerste reactie was. Misschien ben ik lui en is dit gewoon te veel werk. Ik heb het waarschijnlijk zoals wel vaker het weer helemaal onderschat.

Ik voelde ook van binnenuit een enorme tegenstand. Er kwam een communicatie opdracht binnen die ik echt niet kon weigeren omdat ik er veel van zou bijleren en het ook net iets meer financiële ademruimte zou geven. Dus het PERFECTE excuus om die online cursus even on hold te zetten en even te focussen iets anders. Dit project liep af eind mei. Ondertussen is het al bijna augustus en er is niets meer gebeurd tot voor kort. Ik vertel dit echt met schaamrood op de wangen.

Je hoort het he? Iets in mezelf hield me de hele tijd tegen. En ik kon maar niet uitvissen wat het was…

Is het uit angst dat het niet goed genoeg zou zijn? Ik zou nochtans alles kunnen testen met een testpubliek… (daar trouwens meer over)

Is het uit schrik dat niemand er interesse in zou hebben?

Is het omdat ik faalangst heb of last heb van het imposter syndroom?

Voel ik me gewoon technisch te incapabel om dit allemaal uit te voeren?

Zie ik het weer allemaal te groots?


De perfecte hulp

Ik kwam er helemaal niet uit… Maaaaaaaar gelukkig heb ik zo veel geluk met mijn cursisten! Een persoon die bij voor een jaar vocal coaching volgt is een business analiste die een sabatical year neemt. En ik vertelde over de start van mijn zangatelier en mijn plan om een online cursus te maken. Dat ik mezelf van binnenuit precies tegenwerk om aan die online cursus te beginnen. Guess what… ze wou me helpen!

De eerste meeting stelde ze me veel vragen over mijn plan en visie van dit project. Waarom ik dit project wil doen.


Het doel van de cursus

Het voornaamste doel van sing en zang is om zangles toegankelijk te maken voor iedereen.

Letterlijk iedereen. Ikzelf vond de stap naar zangles nemen ontzettend moeilijk. In mijn hoofd zag zangles er totaal anders uit dan dat ik het uiteindelijk in de praktijk heb gekregen.

En nu wil ik zelfs nog beter zangles geven dan dat ikzelf zangles heb gekregen. Ik wil dat mensen zingen begrijpen. Kan je je inbeelden dat ik al 15 jaar aan het zingen was en nog maar sinds 2 jaar begrijp hoe dat stemplooien nu effectief werken?!

Vanuit deze 2 probleemstellingen ben ik aan het project begonnen

Soit, terug naar de meetings met de business analyst;

Duuuuuuuuuuuuus op een van onze meetings kwam ter spraken dat ik vast zat met het script omdat ik nog geen structuur voor mijn online les had. Ze heeft me MEGA HARD op weg geholpen en nu zie ik eindelijk wat me in de weg stond; Mijn spontaniteit

Spontaniteit is voor mij heel erg belangrijk! Het is vaak mijn sterkte. En het is ook een belangrijk onderdeel van mijn lessen. Als er iemand in mijn atelier binnenkomt; dan luister ik naar deze persoon stem en hoor ik onmiddellijk waar de zanger in kwestie aan kan werken. Dus alles gebeurd heel spontaan :) Op gevoel en gehoor.

In een online cursus kan dit natuurlijk niet. Het is een beetje een gemene deler. Je wilt techniek in een online cursus geven, ongeacht of een persoon deze techniek al van nature beheerst of niet. Daarvoor heb je natuurlijk structuur nodig en laat dat nu net het punt zijn dat niet altijd mijn sterkste kant is.


De nieuwe aanpak!

Maar goed, ondertussen weet ik wat het probleem was. Weet ik hoe ik het kan aanpakken en ben ik terug in het gang geschoten om met veel enthousiasme online lessen voor jou te maken. Want op deze manier hoop ik de stap naar zangles toch een paar centimeter kleiner te maken :-)


En wat zit er dan in voor jou?

Weet je nog dat ik een earlybird actie deed? Wel ik heb beter nieuws! Op dit moment ben ik op zoek naar testpersonen. Wil jij mijn online cursus testpersoon zijn voor mijn eerste online les? Schrijf je dan in via deze link en wanneer hij opgenomen is krijg je hem te zien! In ruil voor eerlijke feedback natuurlijk. hehehe


Ben je niet zo het online type en heb je zin om in real life zangles te volgen? Dat kan heel zeker! Je kan altijd een afspraak boeken in mijn zang atelier in Leuven vlak aan het station. Dat kan via www.singenzang.com Hier kan je ook een gratis intake gesprek aanvragen van 15 minuten (dit is wel online via zoom) en dan kan je zien of zangles iets voor jou is en of ik de geschikte coach voor je ben!


Bedankt voor het luisteren! En tot volgende week!


Ciao!


Laura62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page