top of page

EP 56 : 3 effectieve zang oefeningen!

Je zingt doodgraag, maar je hebt geen flauw idee hoe je er in beter wordt? Wel dan is deze podcast zeker voor jou! Ik leg je 3 effectieve zangoefeningen uit die van jou een betere zanger zullen maken. Je hoort het! Je zal enkele stukken uit mijn warm ups en intensieve oefeningen te horen krijgen die je krijgt wanneer je je inschrijft voor de online cursus die vanaf volgend jaar van start zal gaan! Welkom!

Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach bij sing en zang. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival. Daarnaast geef ik al 9 jaar zanglessen!


Ondertussen ben ik begonnen aan mijn tour met eurovisie songfestival nummer in een jazzy jasje. Zo kan je mij live op een podium zien door tickets te bestellen voor sennek - eurovision unplugged op de website www.sennek.be/tour

Maar we hadden het over die 3 effectieve oefeningen he?

Wel je krijgt een sneak peak van de online cursus starten met zingen. Deze cursus heb ik voor jou gemaakt zodat je de belangrijkste zangtechnieken onder de knie krijgt. Let’s go!


#1 Toonladders

Toonladders zijn super belangrijk. Er is geen betere oefening die je jouw stembereik beter leert kennen dan deze oefening. Toonladders zingen is net zoals pianisten en gitaristen en alle andere muzikanten die hun instrument studeren. We moeten allemaal toonladders “in onze vingers krijgen’ aanvoelen. Zeker voor beginnende zangers is dit een hele handige manier om melodieën beter onder de knie te krijgen. Op deze manier leer je de afstand tussen de verschillende tonen heel goed. Ook leer je wat voor jou een hele lage toon is en wat oor jou een hele hoge toon is. Je leert letterlijk je stem beter kennen. Luister en zing mee met deze oefening!


#2 lip trills

Ja, je weet ondertussen dat ik een grote fan ben van lip trills. Ik spreek er heel vaak over in mijn podcast. Nu wat zijn lip trills? Liptrills zijn oefeningen die je jouw ademflow leert controleren. Je moet gewoon een paard nadoen; brrrrrhhhhh Hoe gelijkmatiger de lucht naar buiten kan komen, hoe beter en langer je je liptrills kan maken. Daarom is het suer belangrijk om deze oefeningen bij elk zangmoment te doen. Het is ook de ideale oefening om zowel je ademsteun als je zingen te oefenen. Dit is een van de weinige ademsteun oefeningen waar je toch je stembanden bij kan gebruiken 🙂 Luister en zing mee met deze oefening!


#3 sirene oefeningen

Een sirene oefening is het nabootsen van een brandweerwagen. Je gaat van je midden register naar je hoogste noten om dan naar de allerlaagste noten te gaan. Hierdoor krijgen je stemplooien een goede stretch. Stemplooien zijn spieren. Door ze te stretchen weet je wat je hoogte en laagte noot is en kan je net als een danser je bereik vergroten.Je kan het vergelijken met een danser die een split wilt doen. Je kan je sirene opbouwen door telkens hoger en hoger en lager en lager te gaan. Luister maar naar dit voorbeeld.


Wil jij die online cursus ‘starten met zingen’ volgen?

Schrijf je dan hier in en ontvang een early bird korting! We zitten ondertussen in de helft van de testfase en het gaat echt top zijn! Je krijgt in een Live zoom meeting uitleg over zangtechnieken, zingt mee met oefeningen en krijgt een trainingsschema en MP3tjes mee naar huis. De Prijs voor jou als vroege vogel is 150 euro ipv 195 euro voor 5 online lessen van anderhalf uur! We gaan door de must have basis technieken voor beginnende zangers! Met visuele beelden. Je kan vragen stellen live tijdens de sessies. Je krijgt elke week een nieuw trainingsschema! De online zanglessen starten op woensdag 11 januari gedurende 5 weken kan je deze zoom sessies telkens volgen. We hebben een ochtend shift van 9u30 tot 11 uur en een avondshift van 19u30 tot 21u! Schrijf je zeker in via deze wachtlijst! Het wordt de moeite!
Wil je ook graag zingen?

Kriebelt het in je keel, maar niet op die vervelende manier? Je kan altijd een afspraak boeken in mijn zang atelier in Leuven vlak aan het station. Dat kan via www.singenzang.com Hier kan je ook een gratis intake gesprek aanvragen van 15 minuten (dit is wel online via zoom) en dan kan je zien of zangles iets voor jou is en of ik de geschikte coach voor je ben!

Bedankt voor het luisteren! En tot volgende week!


Ciao!


x Laura
75 weergaven0 opmerkingen
bottom of page