top of page

EP 57 : 8 must haves als je zanger(es) bent (voor onder de kerstboom)

Zangers zijn muzikanten zonder een extern instrument. Dus het is eigenijk een vrij goedkope hobby :) Maar toch zijn er enkele must haves voor ons als zangers.

Het is bijna kerstmis! En weetje nog niet wat je wilt voor onder de kerstboom? Dan geef ik je met deze lijst must haves voor zangers. Dus zeker genoeg inspiratie voor onder de kerstboom! Welkom!

Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival. Daarnaast geef ik al 9 jaar zanglessen!#1 Een gigantische waterfles

(ik heb er eentje van 2 liter)
en ik heb er zelfst 2! Deze kocht ik bij amazon.nl Het is als zanger belangrijk om goed gehydrateerd te zijn. Als je lippen niet droog zijn en je plast niet donkergeel dan ben je perfect gehydrateerd! Ikzelf voel heel snel aan mijn lippen wanneer ik niet genoeg drink. Zeker in de winter heb ik de neiging om minder te drinken dan in de zomer. Gewoon omdat ik minder zin heb in koud water. Dan probeer ik over te schakelen naar thee. Omdat het warm is en ook iets minder saai van smaak… Maar een drinkbus van 2 L die ik altijd bij de hand heb is gewoon super handig. Zo moet ik mijn drinkbus niet de hele tijd bijvullen. Hij volgt me letterlijk overal naartoe! Mensen lachen er soms mee. Maar ik neem het heel serieus. Wist je trouwens ook dat het minstens 24 uur duurt voor het water dat je drinkt je stemplooien bereikt? Daarom is het belangrijk om zeker voor een belangrijke zangsessie of een concert de dag voordien zeker genoeg te drinken. Dan kunnen die stemplooien optimaal trillen. Want de dunste bovenste laag van je stemplooien die is heel flexibel en bevat veel vocht. Dat zingt dan zo veel makkelijker!


Prijs : 21,99 euro excl. verzending


#2 Een lax voxDeze heb ik ALTIJD op zak. Het is gewoon zo een super tool! Het is een SOVT rietje. SOVT staat voor semi occluded vocal tract. Waarvoor is deze lax vox goed? Wanneer je moe bent en je stem overbelast hebt. Wanneer je last hebt van een hese stem of wanneer je even je spieren wilt relaxen na een intensieve zangsessie.

Hoe werkt het? Je zet het siliconen rietje in een waterfles. Je zorgt dat je op een goede weerstand begint. Dart wil zeggen op nummertje 3 als beginner is ideaal. je zet het rietje in het water tot aan het streepje van nummertje drie en je begint met bubbelen. Opgelet, laat je wangen mee bubbelen. Als ze mee bewegen ben je goed bezig. Probeer zo een nummer mee te zingen terwijl je bubbelt. En nadat het nummer uitgezongen is, voel dan het lax vox effect! Het is super ontspannend en je stemplooien sluiten terug super goed. Je klinkt ook veel helderder hierdoor!


Prijs : 6,50 euro excl. verzending


#3 Een stomerHij staat op mijn verlanglijstje van deze kerst. Ik zelf heb een old skool stomer, maar deze ziet er super handig uit. Wanneer je verkouden bent helpt het om je keel vochtig te maken.

Inademen met stoom is gunstig omdat:

  • Het helpt om de cellen van gespannen stemplooien 'op te vullen' en hun flexibiliteit en genezing te vergroten

  • Het brengt vocht in het hele keelgebied. Na een verkoudheid of hoest kan de bekleding van het stemkanaal behoorlijk droog zijn, wat de stem kan verzwakken of een hoest kan oproepen.


prijs : 32,99 euro excl. verzending


#4 iPadMijn ipad heb ik altijd mee. Het is mijn songbook. Al mijn teksten zitten er in. Ik neem ook al mijn notities met mijn ipad en pencil. Ik weet dat het ontzettend duur is. Maar als professionele zangeres is dit echt wel mijn tool. Een verlengde van mijn brein en mijn arm :)#5 de Forscore appIn deze app van 20 euro zitten al mijn partituren en songteksten. Je kan ook playlists maken voor concerten en aantekeningen maken! Super handig! Deze app is echt een must have!

Download de app : https://forscore.co/

Prijs : 19,99 euro in de app store

#6 een meditatie app

Ik ben een grote fan van Headspace. Al jaren heb ik een abonnement.

download de app : https://www.headspace.com/

een jaar abonnement kost 60 euro.


#7 yogamatje

Yup, deze gaat bijna overal mee naartoe! Zelfs op vakantie! Ik kreeg mijn yogamat tijdens een PR event toen ik 18 was. En ik koester hem nog steeds. Daarom heb ik op amazon net dezelfde gevonden, maar dan zonder het logo van het merk dat me de mat cadeau gaf. Een yogamat hoeft niet duur te zijn. En als je hem goed onderhoud gaat hij jaren mee. Ik gebruik hem om te stretchen. ik heb vaak last van spanning in mijn lichaam. En enkele oefeningen op mijn matje en ik voel me weer herboren!

prijs : tussen de 12 en de 15 euro


#8 noise cancelling earbudsIk ben heel gevoelig aan geluid. Dat komt omdat ik zo veel bezig ben met muziek. Ik heb altijd oordopjes op zak. Zo kan ik ze zeker niet vergeten als ik naar concerten ga. Ook als ik reis heb ik vaak last van geluiden rondom mij. Ik zet dan een goede playlist of podcast op en dankzij mijn noice cancelling oortjes ben ik dan weg van de wereld! Sinds ik ze 5 jaar geleden kocht, kan ik echt niet meer zonder. Ik slaap er soms zelfs mee! Dan zet ik een sleepcast op en binnen het uur lig ik terug in slaap! Nu kosten ze nog maar de helft van wat ik 5 jaar geleden heb betaald! Echt mijn absolute aanrader. Zo kan ik de songs die ik moet instuderen altijd beluisteren.

prijs : 125 euro excl. verzending


Weet je nog steeds niet wat je geven als kado of wat je wilt krijgen?Dan kan je een zangles cadeau doen! Aan jezelf of iemand anders! Dat kan zeker! Geef ze eens een ervaring cadeau in plaats van iets materieels. Eén zangles kan al het verschil maken zei ik in podcast 53: https://www.singenzang.com/post/ep-53-waarom-maar-1-zangles-nemen-eigenlijk-wel-goed-voor-je-is


Bestel je git card via de website :


Wil jij die online cursus ‘starten met zingen’ volgen?Schrijf je dan hier in en ontvang een earlybird korting! We zitten ondertussen in de helft van de testfase en het gaat echt top zijn! Je krijgt in een Live zoom meeting uitleg over zangtechnieken, zingt mee met oefeningen en krijgt een trainingsschema en MP3tjes mee naar huis. De Prijs voor jou als vroege vogel is 150 euro voor 5 online lessen van anderhalf uur! We gaan door de must have basis technieken voor beginnende zangers! Met visuele beelden. Je kan vragen stellen live tijdens de sessies. Je krijgt elke week een nieuw trainingsschema! De online zanglessen starten op woensdag 11 januari gedurende 5 weken kan je deze zoom sessies telkens volgen. We hebben een ochtend shift van 9u30 tot 11 uur en een avondshift van 19u30 tot 21u! Schrijf je zeker in via de website! Het wordt de moeite!Wil je ook graag zingen?

Kriebelt het in je keel, maar niet op die vervelende manier? Je kan altijd een afspraak boeken in mijn zang atelier in Leuven vlak aan het station. Dat kan via www.singenzang.com Hier kan je ook een gratis intake gesprek aanvragen van 15 minuten (dit is wel online via zoom) en dan kan je zien of zangles iets voor jou is en of ik de geschikte coach voor je ben!


Bedankt voor het luisteren! En tot volgende week!


Ciao!


x Laura
62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page