top of page

EP 6 : 5 tips om een top zanger of zangeres te worden

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021

Tip 1 : Warm up & Cool down

stembanden zijn je lichaam. fysieke activiteit. Dansers warmen zich ook op om geen blessures te krijgen. Een jogger stretcht zichzelf ook voor en na de run. Daarom kan je je stem opwarmen met deze 5 minute vocal warm upEn wat is een cool down? Dat zijn rustige lange noten die ja gaat zingen om uit te bollen en om te genieten. Dit kan bv een nummer zijn dat makkelijk voor jou is en waar je veel plezier in hebt. Bij mij bijvoorbeeld is dat mijn eigen song 'Overtones'.
Tip 2 : zing elke dag.

Zingen is lange termijn. Je kan op korte termijn wel effecten leren. Het zijn habits die je moet opbouwen en dus je moet je zang minuten ook opbouwen. Liedjes mee zingen is ook heel goed! alles telt! zelfs de liedjes in je hoofd!


Tip 3 : ademhalingsoefeningen... (relaaaaax)

Zo belangrijk en heeft heel veel effect op je mindset. Daarom raad ik je de (betalende) app Headspace aan. Ze hebben dagelijkse ademhalingsoefeningen en meditatie oefeningen! Zoals bijvoorbeeld 4 deep breaths in de ochtend.

De juiste buikademhaling kent bijna niemand! Ik zal er een podcast over maken? Het is zo belangrijk! Zingen vanuit je buik; je moet laag ademen. En vooral niet denken aan inademen. Je zingt enkel wanneer je uitademt.


Tip 4 : Neem zanglessen of coaching.

je gaat sneller vooruit! Je krijgt er technische oefeningen op maat. Een zangcoach trekt jou en is ook een mental coach. Zo luister ik naar je klank en analyseer zo op welke punten je nog moet werken. Momenteel ben ik een eigen zang oefen methode aan het ontwikkelen met frisse backing tracks die je kan mee zingen. Deze zullen veel leuker zijn dan die enge piano toonladders van het filmpje dat ik deelde bij tip 1.

Een zang coach moet je motiveren, moet er samen met jou voor gaan. Heb je een auditie bv? Zoals Dennis, mijn cursist. Dan leef ik ook helemaal mee!

Je kan trouwens een 15 minuten gratis online zangles boeken! Aarzel niet om een Zoom les te plannen en zet die eerste stap naar gelukkig leren zingen!


Tip 5 : geloof in jezelf!

Wees lief voor jezelf. It's a mental game. Jij bent je eigen grootste vijand. Jezelf te veel pushen is niet goed. Niets doen is niet goed. De juiste weg ligt in het midden

Start met accepteren van je eigen stem. Dit ben jij! Daarna kan je je stem leren verbreden door meer effecten en stemkleuren te ontwikkelen. Jij bent uniek.

Dus deze kleuren moet je leren accepteren. Eens je ervaren hebt hoe vrij je kan zingen, accepteer je je klanken. Want je krijgt er een kick van!


Heb je een vraag rond zingen? Of wil je weten of jij ook zangles kan volgen? Stuur dan een mail naar laura@singenzang.com


Bedankt voor het luisteren!
foto : kristof spaey

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page