top of page

EP 62 : 11 manieren om een betere zanger(es) te worden!

Bijgewerkt op: 24 jan.

Het was gisteren blue monday. De meest deprimerende dag van het jaar. En daarom wil ik je vandaag heel veel moed geven en tips hoe jij een betere zanger of zangeres kan worden, want top zangers die worden niet als top zangers geboren. Je moet werken om een betere zanger te worden en ik leg je uit hoe je dit moet doen. Welkom bij de 62ste sing en zang podcastaflevering!

Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival.

Vorige week kwam ook de eerste song van mijn EP ‘eurovision Unplugged’ uit.

Daarnaast geef ik al 10 jaar zangles, waaronder binnenkort een online live cursus via zoom waar jij bij kan zijn! Schrijf je zeker in voor de wachtlijst van starten met zingen via de link in de spotify beschrijving of in de blogpost op de website. De cursus start op 8 maart, het zijn 5 avonden op woensdag van 19u30 tot 21u30 waarin ik alle geheimen van zangtechniek met je deel. Je krijgt ook een heleboel zangoefeningen die je stem veel beter zullen doen klinken in 5 weken. Beloofd! Als je je dus op die wachtlijst zet, dan kan je de cursus aan voordelig tarief aankopen en krijg je er nog een bonus bovenop!

Vandaag geef ik je enkele manieren mee die van jou een betere zanger of zangeres zullen maken! Ikzelf heb een lange weg afgelegd om de noten te kunnen halen die ik vandaag haal en daarom deel ik graag enkele tips speciaal voor zou!

Hier zijn een aantal manieren om een betere zangeres te worden:

 1. Oefen regelmatig: Het is belangrijk om regelmatig te oefenen om je stem in goede conditie te houden en te verbeteren.

 2. Neem zangles: Het is aan te raden om les te nemen van een professionele zangleraar die je kan helpen bij het ontwikkelen van de juiste technieken en het verbeteren van je stem.

 3. Werk aan een groter stembereik: hoe groter je bereik is als zanger, Hoe interessanter je klinkt. Een vocal coach kan je hier bij helpen met precieze oefeningen

 4. Luister naar andere zangers: Luister naar andere zangers en probeer te leren van hun technieken en manieren van zingen.

 5. Pas je ademhaling aan: Goede ademhaling is een belangrijk onderdeel van zingen. Leer hoe je de juiste ademhalingstechnieken kunt gebruiken om je stem te versterken en te verbeteren.

 6. Oefen met oefeningen: Er zijn veel oefeningen die je kunt doen om je stem te versterken en te verbeteren. Zoek op internet naar oefeningen die specifiek zijn gericht op zang en oefen deze regelmatig.

 7. Word toonvaster: Op de juiste toon kunnen zingen is essentieel voor een goede zanger. Een vocal coach kan je helpen om zuiverder te zingen. Daarnaast bestaan er ook apps die je helpen, zoals earmaster.

 8. Luister naar jezelf: Neem opnames van jezelf op terwijl je zingt en luister hierna naar jezelf. Hierdoor kun je jezelf beter leren kennen en je fouten en sterkte punten ontdekken.

 9. Werk aan je podiumpresentatie: Naast vocale vaardigheden is ook een goede artiest belangrijk. Een zangleraar kan je helpen bij het ontwikkelen van je podiumpresentatie en uitvoeringsvaardigheden.

 10. Vind je eigen stijl: terwijl je je zangvaardigheden ontwikkelt, probeer je je eigen unieke stijl als zanger te vinden. Dit zal je helpen opvallen en je zang authentieker en persoonlijker maken.

 11. Geniet van het proces: Onthoud dat het verbeteren van je zang een proces is en dat het tijd kost. Het is belangrijk om te genieten van het leerproces en positief te blijven.

Ziezo dit zijn mijn 11 manieren om beter te worden als zanger!


Wil jij die online cursus ‘starten met zingen’ volgen?

Op woensdag 8 maart starten we weer met de online cursus ‘starten met zingen’! Je krijgt in een Live zoom meeting uitleg over zangtechnieken, zingt mee (met een muted microfoon, dus super safe) met oefeningen en krijgt een trainingsschema en MP3tjes mee naar huis.

We gaan door de must have basis technieken voor beginnende zangers! Met visuele beelden. Je kan vragen stellen live tijdens de sessies. Je krijgt elke week een nieuw trainingsschema! De online zanglessen starten op woensdag 8 maart gedurende 5 weken kan je deze zoom sessies telkens volgen van 19u30 tot 21u! Schrijf je zeker in op de wachtlijst! We kregen al heel wat lovende reacties van ex deelnemers die ontzettend blij waren.


Wil je ook graag zingen?

Kriebelt het in je keel, maar niet op die vervelende manier? Je kan altijd een afspraak boeken in mijn zang atelier in Leuven vlak aan het station. Dat kan via www.singenzang.com want daar kan je 1on1 zang coaching bij mij volgen, zowel online als offline!

Oh en dan zat ik vorige week donderdag ook nog even bij Radio 2 waar ik 2 songs mocht brengen met mijn top band. Je kan deze filmpjes bekijken op de blog pagina van deze podcast moest je benieuwd zijn om me live aan het werk te zien. Ik bracht er Din-adong van teach in en Gelukkig zijn van Ann Christy in een cosy bossa nova versie.

Bedankt voor het luisteren! En tot volgende week!


Ciao!


x Laura


Schrijf je in op de 'starten met zingen' wachtlijst : https://unique-trader-9649.ck.page/e1c22a2fbb

Beluister Sennek haar single op spotify : https://open.spotify.com/track/51p29SjnmqXhRNtemdGMuo?si=7f84bc59bbe34454

Kom kijken naar haar concerten : https://www.sennek.be/tour

Bekijk haar passage bij Radio 2 : https://radio2.be/lees/video-sennek-zingt-gelukkig-zijn-en-ding-a-dong?view=web
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page