top of page

EP 66 : Mijn liefde voor de stem gaat echt heel ver…

Bijgewerkt op: 28 feb. 2023

Ik hou van zingen en deze podcast valt op 14 februari, de dag van de liefde! En daarom vertel ik je in deze podcast waarom ik en nog zo veel andere mensen van zingen houden! Want valentijn moet niet altijd draaien om liefde voor iemand anders… Het mag ook eens draaien om zelfliefde of liefde voor iets wat je graag doet. Dit is podcast 66!
Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival.


Daarnaast geef ik al 10 jaar zangles, waaronder binnenkort een online live cursus via zoom waar jij bij kan zijn! Schrijf je zeker in voor de online cursus van starten met zingen via de link in de Spotify beschrijving of in de blogpost op de website. De cursus start op 8 maart, het zijn 5 avonden op woensdag van 19u30 tot 21u30 waarin ik alle geheimen van zangtechniek met je deel. Je krijgt ook een heleboel zangoefeningen die je stem veel beter zullen doen klinken in 5 weken. Beloofd! Als je je dus op die wachtlijst zet, dan kan je de cursus aan voordelig tarief aankopen en krijg je er nog een bonus bovenop!


Zingen is expressie

Wanneer ik zing voel ik me vrij, het is echt een manier om me uit te drukken.

Zingen daagt me uit, het maakt me een beter mens. Wanneer ik een prachtig nummer, dat me kippenvel bezorgt, (eindelijk) kan meezingen en ik er mijn eigen gevoel kan in leggen, is dat heerlijk.

Wanneer ik een nummer met gevoel kan zingen, wanneer tekst en melodie verweven zijn is dat zo ontzettend mooi zijn.


Wanneer ik zing en "in het moment zit" valt alles om me heen weg. Ik zit dan in de muziek, in het moment en denk niet meer aan andere dingen. Een vorm van hyper focus of zelfs meditatie.


Op het podium voel ik me thuis, ik hou van de adrenaline rush die ik krijg als ik voor een publiek mijn ding kan doen.


Zingen geeft me een goed gevoel.

Zingen maakt me gelukkig. En ik ben niet alleen. Ondertussen deel ik mijn liefde voor het zingen met heel wat andere mensen.


Zingen een uitdaging voor jezelf

Zingen is voor sommige mensen ook een uitdaging.


hou van je stem

Je moet van jezelf en je stem houden en ze aanvaarden (zie podcast 64)


daag jezelf uit en groei

Ik ben hier zeker iemand die tot deze categorie behoor!

Ik wil constant bijleren. Ik wil nieuwe nummers zingen, moeilijke nummers kunnen zingen, … Het geeft me drive en goesting in het leven!


Zingen verbindt

Ook samen zingen kan prachtig zijn. Het brengt mensen bij elkaar.

Met een groep mensen samen 1 nummer brengen, de gedachte alleen al is ontzettend ontroerend vind ik.

Samen zingen kan op veel manieren: van een karaoke avond, tot koren of gewoon als vriendengroep tijdens een feestje.

Het geeft een gevoel van ‘thuiskomen’ en ‘samen iets verwezenlijken’.


In oudere culturen zie je dat er veel meer gezongen wordt dan in onze maatschappij. Van mij mag er nog veel meer in groep gezongen worden. Moest iedereen wat meer samen zingen zouden we ons allemaal een beetje beter voelen, daar ben ik van overtuigd.


Zingende mensen is plezant om naar te kijken

Zingen is ook een vorm van entertainment.

Denk maar aan al die tv programma’s zoals the voice en Belgium’s got talent…

Ik kan bijvoorbeeld genieten door naar een opera stuk te luisteren of naar een zanger die ontzettend mooie dingen met zijn stem doet. Ik moet het dus niet altijd zelf doen om er van te genieten… Al kan ik me vaak niet inhouden en zing ik toch vaak mee tijdens een concert.


Zingen is goed voor jou


En last but not least… Zingen is goed voor je lichaam en geest.

 • Lichaam

  • Het verbetert je ademhaling, je houding en je gezondheid.

  • Je moet in shape zijn om goed te zingen.

  • Je moet bewust met je ademhaling bezig zijn en met je lichaam.

  • Je leert je lichaam er beter door kennen.

 • Geest

  • Maar ook is het goed voor je mentale gezondheid omdat het stress verminderd en gelukshormonen stimuleert! Echt wetenschappelijk bewezen!

Dit zijn mijn redenen waarom ik zo van zingen houd. Het is iets magisch…


De meeste mensen houden dus van zingen omdat het hen in staat stelt hun emoties en creativiteit te uiten en contact te maken met anderen door middel van muziek. Zingen kan ook een bron van plezier zijn, het zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van voldoening geven. Daarnaast is zingen ook goed voor lichaam en geest, het helpt stress te verminderen en doet de gelukshormonen stromen.


Wil jij die online cursus ‘starten met zingen’ volgen?

Op woensdag 8 maart starten we weer met de online cursus ‘starten met zingen’! Je krijgt in een Live zoom meeting uitleg over zangtechnieken, zingt mee (met een muted microfoon, dus super safe) met oefeningen en krijgt een trainingsschema en MP3tjes mee naar huis.

We gaan door de must have basis technieken voor beginnende zangers! Met visuele beelden. Je kan vragen stellen live tijdens de sessies. Je krijgt elke week een nieuw trainingsschema! De online zanglessen starten op woensdag 8 maart gedurende 5 weken kan je deze zoom sessies telkens volgen van 19u30 tot 21u! Schrijf je zeker in ! We kregen al heel wat lovende reacties van ex deelnemers die ontzettend blij waren.


Aarzel dus niet en schrijf je nu in! : https://www.singenzang.com/general-4Bedankt voor het luisteren! En tot volgende week!


Ciao!


x Laura en Kristine

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page