top of page

EP 73 : Waarom liptrills je leven zullen veranderen


Welkom bij deze podcast over liptrill zangoefeningen. Liptrill oefeningen worden vaak gebruikt door zangers en zangeressen om hun stem te trainen en te ontwikkelen. In deze podcast gaan we dieper in op wat liptrill oefeningen zijn en hoe ze je kunnen helpen om een betere zanger te worden.

Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers, Tom Helsen en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival.

Ik geef daarnaast al meer dan 10 jaar vocal coaching, en samen met mijn partner Kristine organiseren we online zangcursussen en momenten die je vocal technieken bijbrengen en maken we ook gewoon super leuke zangoefeningen die je helpen om je stem in topvorm te krijgen op een fijne manier! Je kan alles over onze missie terugvinden op www.singenzang.com


Wat zijn liptrill oefeningen?

Liptrill oefeningen, ook bekend als 'lip buzz' oefeningen, zijn een vocaliserende oefening waarbij je je lippen trilt terwijl je uitademt. Dit creëert een trilling in de luchtstroom die door je lippen gaat en produceert een geluid dat lijkt op een brom of zoem. Deze oefeningen zijn bedoeld om de spieren in je lippen, gezicht en mond te ontspannen, je ademflow stabieler te maken en je strottenhoofd te doen ontspannen, wat kan helpen bij het ontwikkelen van een betere controle over je stem.


Waarom zijn liptrill oefeningen nuttig?

Liptrill oefeningen zijn nuttig om verschillende redenen. Ten eerste kunnen ze je helpen bij het ontspannen van je stem en het verminderen van spanning en druk in je keel. Hierdoor kan je makkelijker zingen en voorkom je dat je stem vermoeid raakt tijdens het zingen. Daarnaast kunnen liptrill oefeningen helpen bij het verbeteren van de toonhoogte en de intonatie van je stem, en kunnen ze je helpen bij het ontwikkelen van een betere ademhalingstechniek.


Hoe voer je liptrill oefeningen uit?

Liptrill oefeningen zijn vrij eenvoudig uit te voeren. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

  1. Ontspan je lippen en laat ze losjes op elkaar rusten.

  2. Adem rustig in en uit.

  3. Terwijl je uitademt, tril je je lippen door een licht briesje te maken door ze samen te persen en lucht door te laten stromen.

  4. Maak het geluid zo lang mogelijk en probeer het zo consistent mogelijk te houden.

  5. Experimenteer met verschillende toonhoogtes en ritmes om te zien wat het beste werkt voor jou.

Tips voor het uitvoeren van liptrill oefeningen:

Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen bij het uitvoeren van liptrill oefeningen:

  1. Ontspan je lippen en gezicht voordat je begint.

  2. Probeer niet te veel druk te zetten op je lippen of keel tijdens het trillen.

  3. Begin langzaam en bouw de oefeningen geleidelijk op.

  4. Experimenteer met verschillende toonhoogtes en ritmes om te zien wat het beste werkt voor jou.

  5. Probeer de oefeningen regelmatig te doen!

Ik heb voor jou nog een extra liptrill oefening gemaakt die je hier kan downloaden :
Dankjewel voor het luisteren naar deze podcast over liptrill zangoefeningen. We hopen dat je nu een beter begrip hebt van wat liptrill oefeningen zijn en hoe ze je kan oefenen.

Vergeet niet om deze oefeningen regelmatig te blijven doen en je zult zien dat je zangstem steeds sterker en flexibeler wordt.


Als je meer wilt leren over zangtechnieken en -oefeningen, vergeet dan niet om je te abonneren op onze podcast en ons te volgen op sociale media. Volgende week zijn we er weer met een nieuwe podcast aflevering!


Als je nog vragen of opmerkingen hebt over deze aflevering of suggesties hebt voor toekomstige onderwerpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zouden graag van je horen! Dat kan via hallo@singenzang.com of je kan altijd een kijkje nemen op onze website www.singenzang.com


Bedankt voor het luisteren en tot de volgende keer!

ciao!

X Laura
47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page