top of page

EP 74 : Wat je moet doen wanneer je kritiek krijgt op jouw zangstem… + zangoefening

Welkom bij onze Sing en Zang podcast. Vandaag gaan we het hebben over hoe je om kan gaan met kritiek op je zangstem. Het is niet altijd gemakkelijk om kritiek te krijgen op iets wat je met passie doet en wat belangrijk voor je is. Zingen is ook iets heel persoonlijks. Je stem is deel van je identiteit, dus omgaan met kritiek is niet eenvoudig. Maar met de juiste mindset kan je kritiek omzetten in iets positiefs en je zangkunsten verbeteren. Laten we beginnen!

Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers, Tom Helsen en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival.

Ik geef daarnaast al meer dan 10 jaar vocal coaching, en samen met mijn partner Kristine organiseren we online zangcursussen en momenten die je vocal technieken bijbrengen en maken we ook gewoon super leuke zangoefeningen die je helpen om je stem in topvorm te krijgen op een fijne manier! Je kan alles over onze missie terugvinden op www.singenzang.com


Kritiek als feedback

Kritiek op je zangstem kan hard aankomen, maar het is belangrijk om te onthouden dat het ook feedback is. Feedback kan je helpen om gerichter te werken aan verbetering en specifieke aspecten van je zangstem te verbeteren. Vraag de persoon die kritiek geeft om specifieke tips en adviezen. Dit kan je helpen om te begrijpen wat er niet goed gaat en wat je kan doen om het te verbeteren.


Smaak en stijl

Zingen is een persoonlijke kunstvorm en iedereen heeft zijn eigen unieke stijl en smaak. Wat de ene persoon mooi vindt, kan de andere persoon minder waarderen. Het is belangrijk om te onthouden dat kritiek op je zangstem niet noodzakelijkerwijs iets zegt over jou als persoon, maar meer over de persoonlijke smaak van de ander. Laat je niet ontmoedigen en blijf geloven in je eigen stijl en expressie.


Blijf zelfverzekerd en blijf oefenen

Kritiek kan je zelfvertrouwen schaden, maar het is belangrijk om positief te blijven en te blijven oefenen. Zelfs de beste zangers hebben ruimte om te groeien en te verbeteren. Het is belangrijk om te blijven oefenen en jezelf uit te dagen om te groeien als zanger. Blijf jezelf motiveren en stel doelen voor jezelf. Je kan altijd blijven groeien en beter worden, ongeacht wat anderen zeggen.


Conclusie

Bedankt voor het luisteren naar onze podcast over kritiek op je zangstem. Het kan moeilijk zijn om kritiek te krijgen, maar onthoud dat het ook feedback kan zijn om je te helpen groeien. Het is belangrijk om positief te blijven, je eigen stijl te omarmen en te blijven oefenen. Houd vol en blijf jezelf uitdagen om te groeien als zanger. Het is ook belangrijk om op te merken dat iedereen verschillende stemmen heeft en dat het belangrijk is om trots te zijn op wie je bent en hoe je zingt.

Ik hoop dat deze podcast je heeft geholpen om beter om te gaan met kritiek en je zangkunsten te verbeteren.


Sing en Zang Update

De cursus 'starten met zingen' is afgelopen, het was fantastisch fijn! Nu achter de schermen werken om zo snel mogelijk met nieuwe cursussen op de proppen te komen. We werken momenteel aan een ‘ademsteun challenge’. Een traject van 3 weken waarin je alles over ademhaling zal leren, met leuke oefeningen en waar dat ademsteun geen enkel geheim meer voor jou heeft. Want de ademhaling is de activator van je stemplooien. Dat is waar alles mee begint tijdens het zingen… Dus stay tuned! Wordt een hele mooie cursus en het is ontzettend fijn om dit te ontwikkelen samen met mijn business bestie Kristine.


Als je meer wilt leren over zangtechnieken, mindset en -oefeningen, vergeet dan niet om je te abonneren op onze podcast en ons te volgen op sociale media. Volgende week zijn we er weer met een nieuwe podcast aflevering! Dus vergeet je zeker niet te abonneren!


Als je nog vragen of opmerkingen hebt over deze aflevering of suggesties hebt voor toekomstige onderwerpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zouden graag van je horen! Dat kan via hallo@singenzang.com of je kan altijd een kijkje nemen op onze website www.singenzang.com


Bedankt voor het luisteren en tot de volgende keer!

ciao!


X Laura


Tot de volgende keer!
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page