top of page

EP 75 : EP 75 : 9 tips om je voor te bereiden op een auditie (van the voice bv.)

Welkom bij de Sing en Zang Podcast! In deze aflevering gaan we dieper in op de belangrijke aspecten van een auditie en geven we je negen tips om je voor te bereiden op een succesvolle auditie. Of je nu een beginnende of ervaren zanger bent, het kan altijd spannend zijn om voor een publiek te zingen en je talent te laten zien. Maar met de juiste voorbereiding kun je zelfverzekerder op het podium staan en je kansen vergroten om de auditie binnen te halen.


Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers, Tom Helsen en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival.


Ik geef daarnaast al meer dan 10 jaar vocal coaching, en samen met mijn partner Kristine organiseren we online zangcursussen en momenten die je vocal technieken bijbrengen en maken we ook gewoon super leuke zangoefeningen die je helpen om je stem in topvorm te krijgen op een fijne manier! Je kan alles over onze missie terugvinden op www.singenzang.com


Om je voor te bereiden op een auditie, kun je de volgende stappen overwegen:

  1. Oefenen: Oefen het lied dat je wilt zingen zo vaak als mogelijk, en probeer het in verschillende situaties, zoals voor spiegels of opnames.

  2. Leer het lied: Zorg ervoor dat je het lied goed kent, inclusief de tekst en de betekenis.

  3. Bereid je stem voor: Warm je stem op voor de auditie door te zingen of te oefenen met ademhalingsoefeningen.

  4. Weet wat je wilt bereiken/ MINDSET : Stel jezelf realistische doelen en wees voorbereid op mogelijke feedback van de jury.

  5. Kijk naar de vereisten: Lees de vereisten voor de auditie zorgvuldig door en zorg ervoor dat je aan alle vereisten voldoet.

  6. Wees op tijd: Plan om op tijd aan te komen en zorg ervoor dat je de juiste locatie weet.

  7. Zorg voor uitrusting: Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting hebt, zoals een instrument of een muziekstandaard.

  8. Blijf positief: Blijf positief en concentreer je op het geven van je beste prestatie. Laat eventuele negatieve gedachten achter en focus op het hier en nu.

  9. Wees jezelf: Probeer niet iemand anders te zijn en blijf dicht bij je eigen stijl en technieken. Laat je unieke talenten zien en wees trots op wie je bent.

world voice day

the voice

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page