top of page

EP 77: Waarom de podcast doodgebloed was… (sorry)Dus, hier ben ik weer, klaar om met jou een nieuw avontuur te beginnen in mijn zang coaching carrière. De podcast stopte abrupt enkele maanden geleden omdat ik samen met Kristine besloten had om het over een andere boeg te gooien. We gingen een groots zangproject uitwerken en dat kostte veel tijd, te veel tijd om de postcast te blijven maken…


Hallo allemaal! Voor degenen die voor het eerst meeluisteren, ik ben Laura Groeseneken. Ik zing al meer dan 15 jaar professioneel en heb opgetreden met artiesten als Ozark Henry, Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers, Tom Helsen en nog veel meer. In 2018 mocht ik zelfs België vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Momenteel ben ik op tour met band doorheen culturele centra in België met de show 'Eurovision Unplugged'. Je kan de data op deze website vinden : www.sennek.be En daarnaast geef ik al ruim 10 jaar individuele vocal coaching (privé zangles) in mijn zangatelier in Leuven.


Terugblik

Samen met Kristine hebben we iets moois neergezet, Het ‘Starten Met Zingen traject’ was heel tof, maar plots sloeg Kristine een andere weg in.

Kristine en ik waren tot nu ook altijd bezig vanuit een schoolse manier denk ik. En dat voelde niet goed meer aan. Alles werd stroef en de podcast bloedde dood en ook een nieuw 'Starten Met Zingen traject' kwam er niet… Sorry 😞


Herbronnen

Daarom ben ik even gaan herbronnen. Ik heb even afstand genomen deze zomer van al het werken aan online trajecten en ben me vooral weer gaan bijscholen. Maar daardoor pikte ik de podcast helemaal niet meer op. Ik voelde wel dat ik het miste om mijn inzichten te delen met jou en het helpen van beginnende onzekere zangers. Maar ik was mijn flow kwijt om aan de lopende band podcasts te maken. Ik durfde ook niet meer te herstarten. Vreemd he?

Nu ben ik terug, met heel veel goesting, om mijn Podcast serie terug voort te zetten! Ik mis het creatief zijn, het uitschrijven van podcasts, het maken van content en van trajecten en freebies.


Persoonlijke groei en een nieuw traject!

Ik voel dat mijn kracht ligt in het begrijpen van jouw behoeften en je persoonlijk begeleiden. Daarom heb ik alle vorige online cursussen helemaal geditcht. Weg ermee! Ik wil werken vanuit jouw onzekerheden, problemen en mental struggles en niet vanuit mijn kennis en expertise. Die zal ik nog steeds gebruiken, maar dit is niet meer de main point. Want ik voelde dat het allemaal nog iets te steriel was. Iets te doorsnee of zo?

Mijn focus nu heel duidelijk: ik wil geen autoriteit zijn, maar vooral een helpende hand, een gids. Ik wil werken vanuit mijn hart, niet vanuit mijn ego. Dit is een keerpunt voor me.

Ik vroeg op mijn instagram wat je eigenlijk verwacht van mij als zang coach en de meeste vroegen om hen te helpen met het zingen in de juiste toon. Vanwaaruit Ik heb besloten om een "Zuiver & Puur Zingen Traject" te creëren waarbij ik onzekere zangers en zangers die nog niet juist op toon zingen tools, inzichten en oefeningen geef om hun zuivere stem te ontwikkelen. Natuurlijk zijn er momenten van onzekerheid en twijfel. Het killen van wat Kristine en ik hebben gemaakt is heel eng en het maken van een nieuw traject voelt als een sprong in het diepe. Financiële zorgen maken het er niet makkelijker op want ik zal nu meer tijd besteden aan dit traject zodat ik meer mensen kan helpen, dan individuele zanglessen. Maar ik heb een missie en dat is onzekere verlegen zangers helpen om beter en met meer zelfvertrouwen te laten genieten van zingen en dat is natuurlijk onbetaalbaar.

Tijdens het “Zuiver en Puur Zingen” traject van 6 weken zal ik je laten zien dat zangles meer is dan alleen techniek. Het is een traject waar ik je zal helpen om je stem op de juiste toon te krijgen, om je pitch te verbeteren, om niet langer vals te zingen. Om je lichaam beter aan te voelen, om je zelfzekerder te voelen in wat je doet tijdens het zingen. Maar ook om te begrijpen hoe je emotie kan steken in een nummer. Hoe je al die techniek soms ook moet loslaten.


Zingen als uitlaatklep

Zingen is voor mij bijna een vorm van therapie, een manier om mezelf te uiten. Ik noem het mijn emotionele fitness. Ik blijf ook leren, ik ga nog steeds met momenten naar een zangcoach, want mezelf coachen is soms lastig. En ik blijf bijscholingen volgen over de stem omdat er nog zo veel dingen te ontdekken zijn. De wetenschap weet nog niet alles over onze stemplooien.


Schrijf je in voor de Test & Transform Tribe

Met een klein hartje ga ik ervoor. Ik nodig je uit om deel uit te maken van de Test & Transform Tribe voor "Puur en Zuiver Zingen". Als lid van de Test & Transform Tribe kan je deze cursus volgen aan een extreem laag tarief en geef je feedback om de cursus te verbeteren. Je kan je hier inschrijven : https://www.singenzang.com/testtribe


Nieuwe start in 2024!

En zo begint een nieuw hoofdstuk in mijn reis als zang coach. Een hoofdstuk van puurheid, van samenwerking met jou, en van het vertrouwen in mijn eigen kracht en in de input van jou. Want ik geloof dat iedereen kan zingen, maar dat ik op dit moment te veel vanuit mezelf aan het creëren was en niet voor jou specifiek. En daar komt nu verandering in.

Dus, dit was het weer voor vandaag! Ik ben zo blij dat je hebt geluisterd. Mocht je vragen hebben, opmerkingen of suggesties, aarzel dan niet om me een berichtje te sturen of feedback achter te laten op een van de podcast platforms.


Nieuwsbrief

Als je op de hoogte wilt gehouden worden van nieuwe afleveringen, vergeet je dan zeker niet te abonneren en je mag ook altijd commentaar of een review schrijven. Ik zou graag een fijne connectie met je maken, zodat ik je nog beter kan helpen.

Heb je zin gekregen om te zingen? Begint het al te kriebelen? Dan kan je een zangles boeken op www.singenzang.com. Ik ben gespecialiseerd in beginnende zangers. Dit kan trouwens zowel online als offline.


Rebranding

En vergeet niet, dit is een nieuwe start, en dat brengt ook wat veranderingen met zich mee. Hou mijn kanalen als facebook en instagram goed in de gaten, want er staat een rebranding en een gloednieuwe website op de planning. Sing en Zang is helemaal terug en bruist van leven! Ik kijk er enorm naar uit om je te begeleiden in de wereld van het zingen.


Dank je wel voor het luisteren, en ik kijk nu al uit naar onze volgende aflevering. Tot volgende week, en tot dan, ciao!


x Laura


79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page