top of page

Podcast aflevering 2 : Hoe kan ik zangoefeningen studeren of oefenen?
Tijdens deze aflevering geeft Laura Groeseneken (zangeres Sennek die in 2018 België vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival) haar visie op de meest effectieve manier van studeren en het beoefenen van zangoefeningen. Zelf was ze geen al te goede student, maar later bleek dat ze een heel eigenzinnige techniek had, waardoor ze toch vooruitgang maakte! Al deze tips deelt ze met jouw in 5 puntjes.


  1. Zingen = leuk dus geen druk op jezelf leggen of een deadline zetten. Zangles is een cadeautje voor jezelf. Hoe meer druk je zet op prestatie hoe minder resultaat / wees lief voor jezelf

  2. Oefenen zonder te veel concentratie; tussendoor taken bijvoorbeeld tijdens autorijden, douchen, afwas, was opplooien om goede gewoontes aan te leren.

  3. Bewust zijn van slechte gewoontes door goed nazr je lichaam te luisteren en sensaties te voelen.

  4. Ontspan jezelf! Vaak willen mensen te veel hun best doen; zwembadsprong effect — opgespannen klinkt echt niet mooi!

  5. Lukt het niet na een paar keer? No panic! Ik leg het je wel opnieuw uit en zelfs op een andere manier! Bijvoorbeeld door visualisatie! Omdat zingen vanbinnen zit is het niet gemakkelijk om het altijd direct te begrijpen. Het is je coach zijn taak om je de weg te wijzen!


Heb je vragen over zingen of een onderwerp dat je graag besproken had gehoord in deze podcast? Dan kan je mailen naar Laura@singenzang.com of laat een berichtje achter op instagram/sing.en.zang. Voor zanglessen en de podcast kan je een kijkje nemen op de website www.singenzang.com

Bedankt voor het luisteren! En tot volgende week!

foto : Kristof Spaey

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page