top of page

# 5 technieken om jouw zangstem te verbeteren!

Sorry Sorry Sorry! Ik zat met technische problemen, heb een nieuwe macbook gekocht en nu werkt mijn microfoon en geluidskaart niet met die nieuwe M1 Chip :( Wat een tegenvaller! Ik heb veel tijd verloren vorige week, daarom heb ik een weekje onze podcast moeten skippen. Maar ik hoop dat dit nooit meer het geval zal moeten zijn. Ondertussen is de podcast er opnieuw! Maar met het geluid van de ingebouwde microfoon van mijn nieuwe computer. Dus sorry voor de mindere geluidskwaliteit. Ik wacht op de update!

Deze week in podcast 33 geef ik je 5 technieken om je zangstem snel te doen verbeteren. Beloofd!

  1. oefen in de spiegel : Je kan je postuur beter bekijken, je kan jezelf beter horen door de reflectie van het glas voor je, en je kan zien of je geen spanning op je nek zet. Ik zing HEEEEL VAAK voor een spiegel! LOVE IT. Ook wel confronterend soms ;-)

  2. Warm ups! Begin in het midden van je stembereik, dus niet van heel laag naar heel hoog, maag van het midden naar hoog om dan terug te keren naar het midden om dan tot het allerlaagste segment van jouw stembereik te gaan. Dat is optimaler.

  3. Zing met liptrills (zonder tekst dus) om de melodie goed onder de knie te krijgen. Coachies springen vaak te snel in die lyrics, maar de melodie echt goed beluisteren en gedetailleerd nazingen is echt een must in het studeren.

  4. Gebruik een rietje tijdens het zingen. Ja zo een rietje waar je limonade mee drinkt. Hahaha! Het is een SOVT oefening. Binnekort maak ik een podcast op hier dieper op in te gaan. Maar in het kort; het zorgt er voor dat er een tegendruk naar je stemplooien gaat, waardoor ze beter sluiten en je dus helderder zal klinken.

  5. Versimpel de melodie. maak ze makkelijker op de tonen die voor jouw moeilijk te halen zijn. dat helpt je een goede basis zetten.

Oh ja! Ik ben volop een online cursus aan het ontwikkelen. Wil je als eerste de online cursus kunnen kopen met een korting? Schrijf je dan in op de pre-launch link en dan kan je later kiezen of je hem aanschaft of niet!

Zin om een zangles te volgen? Dat kan nog altijd in mijn zang atelier in Leuven vlak aan het station. op www.singenzang.com/book-online kan je een gratis zoom kennismakingsgesprek boeken!

Bedankt voor het luisteren en tot volgende week!

Laura
44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page