top of page

EP 17 : Ontspannen zingen doe je zo...
“Ik zing niet om gelukkig te zijn. Ik ben gelukkig omdat ik zing.” -William James-


Zingen helpt ontspannen, omdat je je ademhaling onder controle krijgt en je gelukshormonen produceert!


Daarom is het belangrijk om een goeie mindset te verkrijgen voor je begint te zingen.

Spannend! Voor jou heb ik een een meditatie gemaakt die je gratis kan downloaden
Wat is het idee van de meditatie?

Je leren concentreren. Je focussen op belangrijke plekken van je lichaam.

Je hoofd stil maken

Je keel meer aan te voelen

Je guts te leren volgen.


Ik geloof dat je guts een belangrijke rol spelen. Als je te veel nadenkt dan ben je te traag. Dat lukt niet goed. Sommigen gaan hierdoor zelfs vals zingen.

Je guts kiezen voor jou! Je gaat supersnel handelen zonder nadenken. Heerlijk 😀Waarom?

Even inchecken met hoe je je voelt, is belangrijk voor zangers! Ik probeer elke ochtend 10 a 20 minuten te mediteren. En aan te voelen hoe ik me voel. Omdat ik technieken heb om me op een mindere dag toch goed te laten presteren. En dat is de bedoeling van zanglessen. Jij krijgt van je zang coach de tools om op een mindere dag toch goed te zingen.


Leg jezelf geen druk op : zingen is als joggen...

De ene dag lukt nu eenmaal beter dan de andere dag. Soms zit het tegen, soms gaat het alsof het niets is. That’s life! Maar met techniek kan je jezelf helpen om doorheen een mindere dag te komen en nog altijd kwaliteitsvol te zingen.

De ene dag zit je wat meer off key dan de andere dag. Sommige vrouwen zingen zelfs tijdens hun menstruatie veel minder goed dan anders!!


Het is dus belangrijk om aan je mindset te werken. Want zingen moet niet altijd mooi zijn. Soms kan het ook helpen op andere vlakken. Zo gebruikte ik mijn zang oefeningen om mijn chronische hyperventilatie onder controle te krijgen. Het helpt om je ademhaling te beheersen op een fijne manier. En controle over je ademhaling is bye bye stress! En bye bye stress = relax zijn. En dat betekent dan weer dat je ontspannen kan beginnen zingen!


Bedankt!


x Laura


20 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page