top of page

EP 54 : Mijn verhaal als vocal coach… + BLACK FRIDAY actie!!

Op een dag in 2013 kreeg ik telefoon van de concertzaal Het Depot. Ze waren op zoek naar een vervang docent want de huidige vocal coach die er op hun academy les gaf, die ging op tour. Ze zaten met de handen in het haar en toen…

Begon mijn vocal coaching carriere!


Welkom bij de sing en zang podcast van deze week! Luister zeker tot op het einde. Want ik licht het tipje van de sluier op. Ik doe namelijk een black friday teaser!


intro


Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival. Daarnaast geef ik al 9 jaar zanglessen!


Het begin

Ja en toen stond ik daar aan de telefoon! Ik mompelde Ja euh, ik heb dat wel nog nooit gedaan, maar ik wil het wel tijdelijk proberen! En die tijdelijk is voor altijd geworden. Ik heb maar 1 jaartje geen zangles gegeven en dat was toen ik mee deed aan het Eurovisie songfestival voor België in 2018. Maar ook daarna en ik onmiddellijk terug in de vocal coaching gestapt.


Waarom?

Omdat zangles geven voor mij zo ontzettend boeiend is. Telkens wanneer iemand langskomt voelt het alsof ik een puzzel moet leggen. Ik moet ontcijferen waar iemand al goed in is, en waar er nog wat kan bijgeschaafd worden. En dat vind ik ontzettend prikkelend!


Hoe?

In het begin gaf ik zangles en ik had geen flauw idee hoe ik er aan moest beginnen. Ik deed alles op gevoel. Maar na een tijdje voelde ik dat ik tegen een muur aan liep. Ik kon me niet goed verwoorden en ook mijn leerlingen begrepen niet altijd wat ik bedoelde. Ik ben toen een boek gaan kopen over zangtechnieken en heb die een tijdje gebruikt. Maar dat was ook niet alles. Ik werkte dus niet echt ideaal. Vooral met liedjes, maar leerlingen hadden techniek nodig vond ik. Anders gingen ze niet vlot genoeg vooruit.


Cheryl Porter

Op een dag botste ik op de oefeningen van Cheryl porter. Ik heb me toen rot geamuseerd! En dat gaf me de inspiratie om zelf aan zang oefeningen te werken. Want toen ik zangles kreeg, was dat saai aan de piano. Maar saaie oefeningen op een leuke track! Dat was wat ik wou maken!


Estill Voice Training

Een 2 tal jaar geleden stelde ik me kandidaat om in het bestuur te zetelen van de European Voice Teachers Association afdeling België. Want ik zat toen ook in het bestuur van De Muziekgilde en ben altijd het geëngageerde type geweest. Dankzij hen heb ik de Estill Voice training ontdekt en ik was onmiddelijk HOOKED. Eindelijk kreeg ik antwoorden op de vele vragen. En nu doe ik de cursus ieder jaar opnieuw. Ook kan ik me dankzij de EVTA beroepsvereniging elk jaar via verschillende workshops continu bijscholen.


Online cursus

Ondertussen geef ik al jaren one on one zangles en heb ik mijn eigen zang atelier. Ik ben echt zo blij dat mijn droom is uitgekomen. Naast op een podium staan en muziek opnemen in de studio, ben ik dus elke dat bezig met zingen. Dat is toch gewoon fantastisch? En die passie die deel ik heel graag met jou!


BLACK FRIDAY actie!!

Ik doe dit jaar een black friday actie! Vorig jaar was de actie ontzettend succesvol en daarom herhaal ik het deze keer opnieuw. Je kan op Black Friday een zangles in de toekomst boeken met een korting van 10 euro met de code 'BLACK FRIDAY'. Dit kan je enkel boeken op black friday zelf! En dat is dus deze vrijdag op 25 november! Spread the word! Of boek zeker je zangles!


Wil je ook graag zingen?

Kriebelt het in je keel, maar niet op die vervelende manier? Je kan altijd een afspraak boeken in mijn zang atelier in Leuven vlak aan het station. Dat kan via www.singenzang.com Hier kan je ook een gratis intake gesprek aanvragen van 15 minuten (dit is wel online via zoom) en dan kan je zien of zangles iets voor jou is en of ik de geschikte coach voor je ben!


Bedankt voor het luisteren! En tot volgende week!


Ciao!


x Laura
7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page