top of page

EP 69 : De meest voorkomende Beginnersfouten tijdens het zingen


Spanning op de keel, een foute ademhaling, niet toonvast zingen, slechte houding, saai klinken,… Dit zijn enkele voorbeelden van beginnersfouten die ik hoor wanneer mensen starten met zangles! En ik vertel je in deze podcast wat de oplossing hiervoor kan zijn!


Voor wie dit de eerste podcast aflevering is, stel ik mezelf graag even voor; Ik ben Laura Groeseneken en ik ben professionele zangeres, voice over en vocal coach. Ik sta al meer dan 15 jaar op de planken. Zo toerde ik onder meer met Belgische artiest Ozark Henry en stond ik samen met Mauro Pawlowski, Daan, Willy Sommers en vele anderen op het podium. In 2018 mocht ik België vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival.

Daarnaast geef ik al 10 jaar zangles, waaronder binnenkort een online live cursus via zoom waar jij bij kan zijn! Schrijf je zeker in voor de online cursus van starten met zingen via de link in de Spotify beschrijving of in de blogpost op de website. De cursus start op 8 maart, het zijn 5 avonden op woensdag van 19u30 tot 21u30 waarin ik alle geheimen van zangtechniek met je deel. Je krijgt ook een heleboel zangoefeningen die je stem veel beter zullen doen klinken in 5 weken. Beloofd! Als je je dus op die wachtlijst zet, dan kan je de cursus aan voordelig tarief aankopen en krijg je er nog een bonus bovenop!


Intro


Er zijn verschillende veelvoorkomende beginnersfouten bij het zingen, waaronder:

  1. Onjuiste ademhaling: Veel mensen houden de adem aan in plaats van een diepe ademhaling te nemen tijdens het zingen. Door elke dag ademhalingsoefeningen te doen, train je een correcte techniek en krijg je ook getrainde spieren die je ademhaling beter zullen ondersteunen.Je kan bijvoorbeel doefenen door te gaan iggen op je bed en op je buik een boek te leggen. Bij het inademen breng je het boek dat op je buik ligt naar boven. Dan weet je dat je buikademhaling goed zit!

  2. Onjuiste houding: Een verkeerde houding, zoals het sluiten van de schouders of het hoofd omlaag houden, kan leiden tot spanning en onjuiste uitvoering. Je kan je houding heel snel verbeteren! Doe dit ; ga op de tippen van je tenen staan en ter breedte van je heupen, met je knieeen lichtjes gebogen. Breng je armen de lucht in en buig je handen zodat ze naar elkaar toe wijzen met alle vingers. Blijf zo even staan en breng zachtjes je armen wijd naar beneden en zak rustig op je volledige voetzool. Als je armen naar beneden zijn dan merk je dat je borstkas goed open staat en je in een hele comfortabele houding staat.

  3. Onjuiste toonhoogte: Zingen op de verkeerde toonhoogte kan leiden tot onnatuurlijke klanken en oncomfortabele zang. Dit kan je verhelpen door veel toonladders te zingen. En ook met karaoke versies te zingen ipv altijd te leunen op de zangstem van je favoriete artiest :)

  4. Onvoldoende oefening: Het regelmatig oefenen en verbeteren van technieken is essentieel voor verbetering als zanger. Probeer je oefenmomenten in te plannen in je agenda. Het is een date met jezelf!

  5. Geen focus op emotie en expressie: Zingen is niet alleen een technische kunst, maar ook een uitlaatklep voor emotie en expressie. Als je je emoties niet toelaat tijdens het zingen, kan het resultaat saai en ongeïnspireerd zijn. hoe meer je zingt, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt en hoe meer emoties je kan toevoegen. Enkel door meer te zingen word je hier beter in!

Het is belangrijk om deze fouten te herkennen en te vermijden, en in plaats daarvan te werken aan juiste technieken en expressie tijdens het zingen. Een vocal coach kan je hierbij zeker helpen!


Ik heb een online live cursus ontwikkeld rondom deze veelvoorkomende fouten, en in 5 weken help ik je naar een betere zangtechniek.


Wil jij die online cursus ‘starten met zingen’ volgen?

Op woensdag 8 maart starten we weer met de online cursus ‘starten met zingen’! Je krijgt in een Live zoom meeting uitleg over zangtechnieken, zingt mee (met een muted microfoon, dus super safe) met oefeningen en krijgt een trainingsschema en MP3tjes mee naar huis.

We gaan door de must have basis technieken voor beginnende zangers! Met visuele beelden. Je kan vragen stellen live tijdens de sessies. Je krijgt elke week een nieuw trainingsschema! De online zanglessen starten op woensdag 8 maart gedurende 5 weken kan je deze zoom sessies telkens volgen van 19u30 tot 21u! Schrijf je zeker in ! We kregen al heel wat lovende reacties van ex deelnemers die ontzettend blij waren.

Schrijf je in via www.singenzang.com we hebben je er heel graag bij!


Bedankt voor het luisteren! En tot volgende week!

Ciao!

x Laura en Kristine van Sing en Zang

17 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page